A rossz társaságban utazókat is kitiltja az Airbnb

ukrajna,airbnb,foglalás
Vágólapra másolva!
Agresszíven távol kívánja tartani a problémás bérlőket az elérhető ingatlanoktól.
Vágólapra másolva!

Az ingatlanok rövid távú kiadására használható Airbnb mindig is fenntartotta a jogot a nem megfelelően viselkedő bérlők szolgáltatásából való kitiltására, azonban most kiderült, hogy egy ideje az olyanokra is lesújt, akik potenciálisan már kitiltott felhasználókkal együtt kereshetnek szállást.

Már nem csak a bérelt ingatlanokban való rossz viselkedésért osztogat kitiltást az Airbnb Forrás: mama_mia / Shutterstock.com

A helyzetre a Motherboard egyik olvasója hívta fel a figyelmet, Amanda szállást próbált foglalni az Airbnb mobilappban, a fizetésre a barátjának bankkártyáját használta. Erre az Airbnb szinte azonnal kitiltotta azon az alapon, hogy a kártya egy már kitiltott személyhez tartozik.

Amanda barátját azért tiltotta ki a szolgáltatás, mert a háttérellenőrzése során büntetett előéletűnek bizonyult.

Ezt a nő nem tagadja, állítása szerint egy nem részletezett „fehérgalléros" bűntény miatt ítélték el korábban a férfit, ami alatt haszonszerzési indíttatású, nem erőszakos típusú bűncselekményt kell érteni. A pórul járt nőn nem volt hajlandó segíteni az ügyfélszolgálat, a jelek szerint örökre tiltólistán marad, az Airbnb szerint az efféle eljárásaival a bérbeadókat és a bérlőket próbálja védeni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!