Három hét múlva búcsúznak a Nintendo eShopok

Nintendo története, Wii U
LOS ANGELES, CA - JUNE 07: Nintendo exhibitor Aurielle Rounsaville displays the new game console Wii U at the Nintendo booth during the Electronic Entertainment Expo on June 7, 2011 in Los Angeles, California. The Wii U will have HD graphics, a controller with a 6.2 inch touchscreen and be compatible with all other Wii accessories. Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Két régi játékkonzol gazdái sem tudnak majd többé digitálisan játékokat vásárolni.
Vágólapra másolva!

Kénytelenek lesznek igyekezni a tervezett digitális játékvásárlásaikkal a Nintendo Wii U és a Nintendo 3DS konzolok tulajdonosai, a tavaly júliusi bejelentésének megfelelően a japán gyártó 2023. március 27-én le fogja állítani a gépekhez tartozó eShop piacteret.

Nem volt képes megismételni az elődje sikerét a Nintendo Wii U Forrás: AFP/2011 Getty Images/Kevork Djansezian

A lépés miatt a kérdéses dátumtól kezdve semmiféle digitális vásárlást sem lehet majd végrehajtani a konzolok digitális boltjaiban, köddé válnak az elköltetlen egyenlegek, továbbá a más eladóktól vásárolt licenckulcsok is beválthatatlanná válnak.

A nyugdíjazandó eShopokban korábban pénzt költöttek nem veszítik el a játékaikat, továbbra is bármikor letölthetik azokat. Emellett a termékek esetleges online szolgáltatásai sem állnak le, a fejlesztők pedig képesek lesznek frissítéseket kiadni a termékeikhez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!