Több káromkodásra számíthatunk a YouTube-on

YouTube
Vágólapra másolva!
A videómegosztós oldal lazít a korábbi szabályozáson.
Vágólapra másolva!

A YouTube-ot egy ideig nem nagyon zavarták a káromkodások, azonban tavaly novemberben hirtelen nagyot szigorítottak a szabályozáson. Ennek az egyik eleme az volt, hogy amennyiben "közepesen erős" vagy "erős" káromkodás hangzott el a videó első pár másodpercében, akkor onnantól kezdve az adott videón nem jelentek meg hirdetések, így tehát a készítője pénzt sem tudott vele keresni.

Éppen ezért a legtöbb profi tartalomgyártó igyekezett is kerülni a káromkodást onnantól kezdve.

A szabállyal nem csak az volt a probléma, hogy nem igazán lehetett tudni, hogy mi az a csúnya beszéd, ami esetleg még beleférhet, hanem az is, hogy visszamenőlegesen is érvényessé tették, vagyik sokan szembesültek azzal, hogy a korábbi videóik is megkapták ezt a reklámokra vonatkozó tiltást.

Forrás: Getty Images/Future Publishing

A YouTube most azonban változtat, lazít a szabályozáson. Most már az első hét másodpercben is engedélyezett lesz a káromkodás, amennyiben az nem túl durva. Ha durva, akkor sem feltétlenül tiltják majd le a reklámokat, hanem azok "korlátozottan" jelenhetnek majd meg.

Az is változik, hogy az első másodpercek után már viszonylag szabadon lehet majd káromkodni, de a YouTube azért figyelmeztet, hogy az öncélú és túl durva folyamatos káromkodás még mindig vezethet oda, hogy a készítő nem tud majd pénzt keresni a videóval.