A felnőttek többsége nem alszik eleget

Woman 30-39 years Thirties ADULT WOMAN Computering Indoor Inside READING Read BOOK Leisure Recreation COMPUTER INTERNET NIGHT Sleep Web Bedroom Insomnia Sleeplessness Sleep disorder Laptop computer LYING DOWN Lie down BED One person 1 person Dependence Ad
Vágólapra másolva!
Bő negyvenezer okosórát használó amerikai vett részt a nagyszabású felmérésben.
Vágólapra másolva!

Minden idők egyik legnagyobb alvásidővel kapcsolatos kutatásának első eredményeiről számolt be nemrég a Brigham and Women's Hospital oktatókórház, a kutatók 42 ezer Apple Watch okosórát használó amerikai alvási idejét tudták követni egy önkéntes felmérésen keresztül.

Hétvégéken sokan tovább fennmaradnak a megszokottnál Forrás: Phanie/GARO/PHANIE/Garo

A kardiovaszkuláris kutatásokat támogató American Heart Association az egészséges felnőtteknek napi 7-9 óra alvást javasol, az ennél kevesebbet alvók esetében a jelenlegi ismeretek szerint nőhet például a szívbetegségek, a kognitív leépülés, a depresszió, az elhízás, a magas vérnyomás kockázata.

A begyűjtött adatok szerint az amerikai felnőttek kissé hadilábon állnak az alvással, átlagosan 6 óra 27 percet töltenek a tevékenységgel, csupán 31 százalékuk alszik legalább 7 órát naponta, bár 71 százaléknál megvan a napi legalább 6 óra.

A napi átlagos alvásidők eloszlása:

  • 5 óra alatt: 8,8%,
  • 5-6 óra: 20,3%;
  • 6-7 óra: 39,7%;
  • legalább 7 óra: 31,2%.

További érdekesség, hogy amíg hétköznapokon a résztvevők 66,4 százaléka feküdt le még éjfél előtt, addig a hétvégéken 56,6%-ra esett az arány. Az USA államait összehasonlítva a washingtoniak aludtak a legnagyobb arányban legalább 7 órát (38,3%), míg Hawaiin volt a legrosszabb (24,2%) az érték.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!