Új videókártyára lehet szükség a Halo Infinite futtatásához

halo infinite xbox windows 10 videojáték
Halo Infinite
Vágólapra másolva!
Elkezdte kierőszakolni a minimum 4 GB memóriakövetelmény teljesítését a játék.
Vágólapra másolva!

A számítógépes játékosok nagyon jól tudják, hogy nem érdemes túlságosan sokat adni a fejlesztők által megadott minimum gépigényre és ajánlott konfigurációkra, gyakran sokkal gyengébb hardvereken is élvezhetően futnak a termékeik, máskor pedig bivalyerős gépeken is súlyos gondokkal küzdenek.

Halo Infinite Forrás: 343 Industries / Microsoft

Ettől függetlenül olyan ritkán fordul elő, hogy a fejlesztők az egyik pillanatról a másikra kitennék a hardveres követelményeket nem teljesítők szűrét a játékaikból. Most ez történt a Halo Infinite számítógépes verziójában, a fejlesztők ugyan mindig is legalább 4 GB memóriával szerelt videókártyát tüntettek fel minimumként a követelményekben, azonban ez például a 3 GB-os GeForce GTX 1060 tulajdonosait nem zavarta, vígan játszottak a termékkel.

Mostantól erre nem képesek, a játék Season 3: Echoes Within frissítésének telepítését követően hibaüzenet jelenik meg az elindításakor, miszerint nincs legalább 4 GB memóriájú videókártya a számítógépben. A fejlesztő 343 Industries hírünk írásáig nem reagált az ügyben, így a Halóból kizártak egyelőre reménykednek, hogy megkönyörül rajtuk és visszaengedi őket a játékba. Ha ez nem történik meg, akkor vagy nem játszanak vele, vagy kénytelenek lesznek másik videókártyát vásárolni, a fejlesztők minimum AMD Radeon RX 570-et vagy NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti-t kérnek.

Érdekességként az említett GTX 1060 3GB mindkettőnél jóval erősebb, csak memóriából van rajta kevesebb.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!