Riaszt a közeledő autókról a Garmin bicikliradarja

garmin varia ertl 615 kerékpár bicikli radar
Egyben hátsó lámpa és radar a Garmin Varia eRTL 615
Vágólapra másolva!
Hátsó lámpaként is funkcionál, közvetlenül ráköthető az elektromos biciklik akkujára.
Vágólapra másolva!

Tovább bővítette a biciklistáknak szánt prémium termékeinek sorát a Garmin. A Varia eRTL615 elsőként is egy remek láthatóságot biztosító hátsó lámpa, a gyártó szerint a fénye még nappal is észrevehető akár másfél kilométer távolságból. A megszokottnak megfelelően folyamatosan világító és villogó üzemmódban is használható, ahogy a körülmények alapján éppen jobbnak tűnik.

A termék nagy érdekességét ettől függetlenül a beépített radarja jelenti, amely kompatibilis Garmin kerékpáros számítógépen, okostelefonon, vagy épp okosórán keresztül képes hangos és vizuális értesítést megjeleníteni a hátulról közeledő járművekről, olyan 140 méter a hatótávolsága.

A Varia eRTL615-öt elsősorban elektromos biciklikhez tervezték, ideális esetben azok akkuja adja a működéséhez szükséges áramot, 6-12V között működik nagyon minimális fogyasztással. A dobozában nincs a bekötéséhez szükséges áramkábel, a vevők felárért Bosch és Shimano adapterkábeleket kérhetnek, plusz a harmadik opcióként szolgáló USB-A kábellel akár powerbankről is üzemeltethető.

A Garmin Varia eRTL615 itthon 119 900 forintos ajánlott áron lesz hamarosan kapható. A külön tételt jelentő adapterkábelek forintos vagy eurós ára még nem tisztázott, de az USA-ban modelltől függetlenül 30 dollárt, olyan nettó 10 ezer forintot kér értük a vállalat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!