Várakozásokon felül fogyott a PlayStation 5

sony playstation 5 ps5 gamepad játékkonzol videojáték kontroller
Sony PlayStation 5
Vágólapra másolva!
Már a 40 millió felé közelít az életciklusa alatt értékesített mennyiség.
Vágólapra másolva!

Javarészt jó hírekkel szolgált a videójátékos üzletágának teljesítménye kapcsán a Sony, az év első három hónapjában 6,3 millió darab PlayStation 5-öt értékesített a cég, ami háromszorosan haladja meg az egy évvel ezelőtti azonos időszak még gyártási nehézségek által megpecsételt eladásait. A március végével zárult 2022-es üzleti évben összesen 19,1 millió PS5 fogyott, jelentősen túltéve a 18 milliós előrejelzésen, a megjelenése óta pedig már 38,4 millió darabot szállított le a konzolból.

Sony PlayStation 5 Forrás: FOX / Pexels

A szoftverek és szolgáltatások terén már nem volt ennyire fantasztikus a PlayStation-üzletág teljesítménye, az idei első naptári negyedévben csak 68 millió játékszoftvert értékesített, szemben az egy évvel ezelőtti 70,5 millióval. A PlayStation Plus havidíjas előfizetéssel rendelkezők száma 47,4 millión stagnált, a PlayStation Networköt használók száma pedig az erős hardvereladások ellenére csupán kétmillió plusszal bővült 108 millióra.

A felemás eredmények ellenére az elmúlt üzleti évben anyagilag erősen teljesített a divízió, jenből átváltva olyan 22,5 milliárd dollár bevétel mellett 8,9 milliárd dollár profitot sikerült termelnie. Az április elsejével kezdődött mostani pénzügyi évre 3%-ka alacsonyabb, 8,6 milliárd dolláros profitot vár a videójátékos üzletágtól a Sony, minden bizonnyal a gazdasági nehézségekre reflektálva.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!