Óriásit estek a Nintendo Switch eladásai

nintendo switch gamer videojáték kézikonzol marokkonzol
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Túl van a csúcson a konzol, belépett az életciklusának hetedik évébe.
Vágólapra másolva!

Vegyes képet mutató üzleti beszámolóval állt elő a Nintendo. A részvényeseknek nyújtott tájékoztatása szerint a március utolsó napjával befejeződött üzleti évében az előrejelzésének megfelelően 18 millió darab Switch konzolt adott el, ami 22% csökkenést jelent az előző üzleti évhez képest. Összességében idén március végéig 125,62 millió kelt el a termékből, így a PlayStation 2 (155 millió) és a Nintendo DS (154 millió) után a világ harmadik legnagyobb darabszámban értékesített konzoljáról van szó.

Innentől kezdve várhatóan már folyamatosan csökkenni fog az eladott darabszám Forrás: Erik Mclean / Pexels

Satoru Furukawa elnök szerint a jelenlegi üzleti évben már csak 15 millió darab Switch eladására számít a Nintendo, azonban ezt az értékesítési célt is nehéznek bizonyulhat hozni, miután március elején már az életciklusának hetedik évébe lépett a konzol, túl van már a fénykorán. Az elvárhatónak megfelelően a gyártó elsősorban kiváló új játékok kiadásával kívánja hozni a remélt eladásokat.

Az elmúlt üzleti évben a Nintendo 1,6 billió jen (~11,85 milliárd dollár) bevételt és 432,7 milliárd jen (~3,2 milliárd dollár) profitot termelt, az értékek éves összehasonlításban 5,5% és 9% csökkenést jelentenek. Ettől függetlenül a nyereség várakozáson felülinek bizonyult, a cég csak 370 milliárd jenre számított.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!