Leeshet a Google okosórájának hátlapja

google pixel watch
Egyszer csak váratlanul leesett a Pixel Watch hátlapja
Vágólapra másolva!
Balul sülhetett el a ragasztásával kapcsolatos innováció.
Vágólapra másolva!

Egyre gyűlnek a panaszok a tavaly ősszel piacra dobott Google Pixel Watch-ra az interneten, pórul járt vevők szerint egyszerűen leesett az okosórájuk hátlapi takarólemeze. Az évek során ilyen panasz még egyetlen márkás okosórára sem érkezett, pedig csavarok helyett azokat is ragasztó tartja össze.

Az egyik érintett a kettéhullott okosórájáról megosztott kép mellé azt kommentálta, hogy sejtése szerint a rendkívüli izzadása okozhatta a problémát, azonban nem világos, hogy a jelenség ténylegesen szerepet játszott-e a hátlap leesésében.

A Pixel Watch érdekessége, hogy a takarólemezt nem a megszokott típusú ragasztó tartja a helyén: az órát tervezett mérnökök két legyet kívántak ütni egy csapásra, a használt anyag egyben ragasztóként és tömítésként is funkcionál, így próbálták por- és vízállóvá tenni a terméket.

Egyelőre nem zárható ki, hogy balul sült el az innováció.

Különösen aggasztóvá teszi a helyzetet, hogy a ragasztó- és tömítőanyag kisebb felületeken való részleges elválása esetén még biztosan nem esik le a hátlap, így a hibaállapot addig fel sem tűnik a viselőknek, amíg be nem ázik a vízállónak hitt okosórájuk.

A Google már vizsgálja a hátlap leválásával kapcsolatos panaszokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!