Riaszt a meztelen képekről és videókról az iPhone

Young woman received a shocking text message on mobile phone. Smart Phone Mouth Open Beautiful Text Message Bad News Wireless Technology Using Phone Text Messaging One Woman Only Only Women Women Females Facial Expression Young Adult Adult Sitting Reading
Young woman sitting on bed and reading a shocking text message that she has received.
Vágólapra másolva!
Teljesen a felhasználók eszközein történik a kapott fájlok tartalmának elemzése.
Vágólapra másolva!

Folyamatosan érkeznek a hírek az Apple tegnap debütált mobilos és számítógépes rendszereinek olyan újdonságairól, amelyekre a bejelentésük során nem tért ki a vállalat. Az egyik meglepetést az iOS 17-ben, az iPadOS 17-ben, és a macOS Sonomában is elérhetővé váló Érzékeny tartalom figyelmeztetés jelenti, ez riasztani próbálja a felhasználókat, ha meztelenséget tartalmazó fotókat és videókat kapnak.

Nem mindenki örül a kéretlenül kapott fotóknak Forrás: Getty Images/BraunS/Brauns

A riasztás az AirDropon kapott fájlokban, a Messages és FaceTime appokban, továbbá egyes rendszerszintű funkciókban működik majd: egy tartalomfelismerő algoritmus olyan testrészeket keres a kapott fotókon és videókon, amelyeket nyilvánosság előtt való mutatkozáskor általában kötelező fehérneművel vagy fürdőruhával eltakarni.

Pozitív találat esetén a funkció figyelmezteti a felhasználókat a potenciális meztelenségre, azok pedig eldönthetik, hogy szeretnék-e megtekinteni a gyanús tartalmat vagy sem. Emellett lesz egy „Segítséget kérek" opció is, de jelenleg nem világos, hogy ezt kiválasztva mi történik.

A tartalom elemzése teljesen a felhasználók eszközein történik, az Apple nem értesül a riasztások felbukkanásáról, továbbá nem kapja meg a rendszere által kifogásolhatónak jelölt állományokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!