Összegereblyézi a véleményeket a Google keresője

Three best friends. Retro Styled Coffee Cup Only Women Girls Women Females Small Group Of People Hand Sign Smiley Face Young Adult Adult Smiling Laughing Drinking Resting Gossip Fun Discussion Communication Relaxation Enjoyment Happiness Friendship Indoor
Friends enjoying in conversation and drinking coffee.
Vágólapra másolva!
Egy új menüben lesznek áttekinthetőek az adott kereséssel kapcsolatos nézőpontok.
Vágólapra másolva!

Pénteken megkezdődött az idei I/O fejlesztői konferenciáján bejelentett Perspektívák nézet elérhetővé tétele a Google internetes keresőjében. A fejlesztés célját az eltérő vélemények és tapasztalatok bemutatása jelenti, származzanak azok megszokott médiakiadványoktól, youtuberekről, vagy a véleményüket fórumokban és közösségi médiában kifejtő internetezőktől.

A Pinterestéhez hasonló felületen tálalja a perspektívákat a Google Forrás: Google

Amennyiben a Perspektívák nézet elérhető egy adott keresés esetén, akkor a gombja közvetlenül a keresőmező alatt jelenik meg, a megszokott Képek, Térkép, Videók, Hírek, Vásárlás és hasonló gombok között. A funkciót bejelentő blogbejegyzésben konkrét példaként a „hogyan találjak barátokat egy új városban" keresést hozta fel a Google.

A Perspektívák nézetbe való átváltáskor nem a Google esetében megszokott listás találati oldal jelenik meg, helyette egy Pinterestéhez hasonló felületen tálalja a relevánsnak vélt információkat a keresőmotor, dobozokba rendezett szöveges és videós találatokkal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!