Búcsúzna az exkluzív játékoktól a Microsoft

Satya Nadella a Microsoft új vezetője
Satya Nadella a Microsoft új vezetője
Vágólapra másolva!
Azonban Satya Nadella vezérigazgató szerint ezt nem teszi lehetővé a Sony.
Vágólapra másolva!

Rengeteg apró érdekesség derült ki a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) által a Microsoft ellen indított per napokban zajlott meghallgatásain. Az eljárás célja az Activision Blizzard felvásárlásának blokkolása az Egyesült Államokban, jelen szakaszában a Microsoft és a Sony is felső szintű vezetőkkel képviseltette magát a tárgyalóteremben. A pereskedés a Sony panaszai alapján indult, az üzleti érdekeinek védelme érdekében az el kívánja gáncsolni a 69 milliárd dolláros akvizíciót.

Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója Forrás: Microsoft

A legutóbbi különösen érdekes fejlemény, hogy a Microsoft vezérigazgatója nem szereti a konzol-exkluzív játékokat. „Ha rajtam múlna, akkor teljesen megszabadulnék ezektől a konzolokon exkluzív termékektől, de ez nem az én döntésem. Főleg alacsony piaci részesedésű szereplőként egy olyan üzletágban, ahol a domináns vállalat exkluzívokkal határozza meg a versenyt, ilyen világban élünk. Egyáltalán nem szeretem ezt a világot" – magyarázta Satya Nadella.

Röviddel előtte a PlayStation-üzletágat vezető Jim Ryan azt vallotta, hogy ugyan nem tetszik neki a helyzet, de nem tartja versenyellenesnek a Starfield exkluzivitását, a nyílt világú akció-szerepjáték csak Xbox Series és PC platformokra jelenik majd meg az ősz elején.

Ezzel sikerült kellemetlen helyzetbe hoznia az FTC ügyvédeit, hiszen ők folyamatosan a Starfieldet hozzák fel példaként a Microsoft nyilvánvalóan versenyellenes viselkedésére. Ryan ráadásul már másodjára csinált bolondot belőlük a bíróságon, a meghallgatások első napján a Microsoft bemutatta egy e-mailjét, amely szerint az Activision Blizzard felvásárlásának bejelentése után nem aggódott amiatt, hogy a Microsoft a belátható jövőben megvonná a Call of Duty-t a PlayStationtől.

Kapcsolódó hír, hogy az előző konzolgenerációban a PlayStation 2:1 arányban leiskolázta az eladások tekintetében az Xboxot, ráadásul egyelőre ugyanez a PlayStation 5 vs. Xbox Series csata állása is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!