Elindult a Windows 11 chatbotjának tesztelése

windows 11
Már telepíthető a Windows 11 2022 Update (22H2)
Vágólapra másolva!
Emellett a széles körben használt, tömörített fájlformátumok is kicsomagolhatóvá váltak.
Vágólapra másolva!

Látványos újdonságokat hozott a Windows 11 ősszel befutó főverziójának e heti nyilvános előzetese. A build 23493 legfontosabb érdekességét a chatbottal való integráció jelenti, a felhasználók a chatbot tálcás ikonjára kattintva vagy a Win+C kombinációval hozhatják be a Windows Copilot felületét.

A kijelző jobb szélére kitűzve jelenik meg a Windows Copilot felülete Forrás: Microsoft

A Copilot jelenleg alapvetően ugyanarra képes, mint a Bing keresőben jó ideje elérhető chatbot, így például szövegek és képek generáltathatóak vele, plusz kérésre képes megváltoztatni a Windows egyes beállításait is. A Microsoft nem teketóriázva rögtön reklámokat is megjelenít a felületén, amennyiben ezeket relevánsnak véli a felhasználók számára.

A build 23493 további látványos érdekességei, hogy új kezdőlapot kapott a Gépház alkalmazás, továbbá kicsomagolhatóvá váltak többek közt a 7-Zip és a RAR tömörített fájlok. A Microsoft szerint a funkcióval jelenleg teljesítménybeli problémák vannak, az új formátumokba való tömörítés lehetősége pedig csak jövőre fut majd be, az utóbbi némi vigaszt jelenthet a WinRAR pánikoló fejlesztőinek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!