A Twitter máris perrel fenyegeti a Metát

Tesla, logó, autó, Elon Musk
(FILES) In this file photo Elon Musk, founder of SpaceX, listens to a question during the Satellite 2020 at the Washington Convention Center March 9, 2020, in Washington, DC. - Tesla chief Elon Musk on April 29 called the coronavirus confinement a "fascist" action and "an outrage" that infringes on personal freedom and will damage the economy. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
Állítása szerint az üzleti titkainak ellopásával fejlesztette ki a Threads-et.
Vágólapra másolva!

Nincs Elon Musk ínyére a világ legtöbb táján szerdán elindult Threads közösségi szolgáltatás, a Twitter ügyvédjén keresztül fenyegető levelet küldött Mark Zuckerbergnek. Alex Spiro közölte a Facebookot és az Instagramot is birtokló Meta vezérével, hogy a vállalat jogi lépéseket fontolgat a Threads miatt.

Az első 24 órában bő 30 millióan hoztak létre profilt a Threads közösségi szolgáltatásban Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Közvetlenül a klónozási kísérlet miatt nem tud kártérítési pert indítani a Twitter, helyette Spiro azt állítja, hogy biztosan az üzleti titkainak felhasználásával sikerült pár hónap alatt kifejleszteni és elérhetővé tenni a Threads-et. A levél szerint az elmúlt évben a Meta több tucat volt mérnökét vette fel, akik nem csak tudnak a korábbi munkáltatójuk üzleti titkairól, de néhányuknak a mai napig hozzáférésük van azokhoz, miután nem törölték a cég bizalmas dokumentumait az elektronikus eszközeikről.

Hírünk írásáig a Meta nem reagált a Twitter vádjaira, de a Semafor belsős forrása szerint hamisak Elon Musk cégének feltételezései, egyetlen korábbi twitteres mérnök sem dolgozott a Threads kifejlesztésén.

A gyors munka inkább annak tudható be, hogy a Threads elkészítéséhez szükséges összes tudás és technológia készen a Meta rendelkezésére állt, javarészt csak össze kellett legózni egy újabb terméket a meglévő építőkockákból.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!