Ütőképes európai árat kapott a Xiaomi táblagépe

xiaomi pad 6 tablet táblagép
A gyártó szórakoztató központként és munkaállomásként reklámozza a Xiaomi Pad 6-ot
Vágólapra másolva!
Nem haltak ki teljesen a minőségi androidos termékek a piacról.
Vágólapra másolva!

Négy hónappal a kínai leleplezését követően megkezdődött a prémium kategóriás Xiaomi Pad 6 nemzetközi forgalmazása. A megszokottnak megfelelően ezúttal sem fogott túlságosan vastagon a gyártó ceruzája, a trendi kinézet és az erős hardver ellenére az androidos táblagép 6 GB memóriájú és 128 GB háttértárú konfigurációja 400 eurós, míg a 8+256 GB variánsa 450 eurós ajánlott árat kapott, olyan 155 ezer és 174 ezer forintokról van szó.

A gyártó szórakoztató központként és munkaállomásként reklámozza a Xiaomi Pad 6-ot Forrás: Xiaomi

A fenti összegekért cserébe a vevők 11 hüvelykes, 2880×1800 pixeles, 144 Hz-es, Gorilla Glass 3 által védett IPS érintőkijelzőt, Qualcomm Snapdragon 870 rendszerlapkát, 8 MP-es előlapi kamerát, továbbá 13 MP-es hátlapi kamerát kapnak. Az utóbbi fáziskülönbséges autofókuszt használ, akár 4K-s videó is rögzíthető a segítségével.

A Xiaomi Pad 6 gyárilag Android 13 rendszerrel érkezik, a 8840 mAh-es Li-Po akkuja támogatja a 33W teljesítményű gyorstöltést. Sajnos audio Jack hangkimenet nem került rá, de a Bluetooth 5.2 jóvoltából legalább ismeri az energiatakarékos hangátvitelt biztosító Bluetooth LE Audio szabványt, plusz négy beépített hangszóróval próbálja élvezetessé tenni a magából kiadott hangot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!