Hónapok óta nem kaptak fizetést a Genshin Impact szinkronhangjai

hoyoverse genshin impact
Genshin Impact (Android)
Vágólapra másolva!
Az egyik legfontosabb karakter hangja már az albérletét is alig képes fizetni.
Vágólapra másolva!

Folytatódik a videójátékokon nem főállásban dolgozók kizsákmányolása, a június során olyan 54 millió dollár (18 milliárd forint) bevételt generált Genshin Impact akció-szerepjáték két angol szinkronszínésze is azzal állt elő, hogy már négy hónapja nem kapták meg a munkájukért járó fizetséget.

Genshin Impact (Android) Forrás: HoYoverse

A perpatvart a rengeteg mellékszereplőt megszólaltató Brandon Winckler indította, majd csatlakozott hozzá Corina Boettger is, ő adja a játékos társaként szolgáló Paimon hangját, a játék legtöbb sorral rendelkező karakteréről van szó. A színészek kijelentették, hogy a kifizetetlen béreik befutásáig nem hajlandóak dolgozni a játékon, továbbá követelik, hogy a probléma jövőbeli elkerülése érdekében szakszervezetes szerződések keretében dolgozhassanak tovább a Genshin Impacten, a tapasztalatok szerint az csodát tesz a megbízók fizetési fegyelmével.

„Fizessétek ki időben a kiba×××tt színészeket. Torkig vagyok azzal, hogy 3+ hónapokat várjak a fizetésre a világ szó szerint legnagyobb videójátékos projektjénél. Szinkronszínészek, követeljétek a béreteket" – rohant ki dühösen Winckler a Twitteren.

„És megint ez van... Hónapok óta dolgozok fizetség nélkül egy nagy projekten egy stúdió számára, több ezer dollárral tartoznak. A lakbér kifizetésével is küszködök már. Több milliárd dollár bevételt termelt a projekt, ennek a munkának szakszervezetesnek kellene lennie" – írta Boettger.

A szinkronszínészek nem tudják, hogy a pénzük visszatartása a fejlesztő HoYoverse, vagy az angol szinkron elkészítésével megbízott Formosa Interactive hibája-e, senki sem hajlandó válaszolni a fizetést firtató e-mailjeikre. Hírünk írásáig a cégek nem kommentálták a botrányt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!