Óriási bukás a Facebook új közösségi oldala

telefon, technológia, mobiltelefon, mobil, okostelefon, emberek, illusztráció
Young people looking down at cellular phone - Teenagers leaning on a wall and texting with their smartphones - Concepts about technology and global communication
Vágólapra másolva!
A felhasználók fele el is tűnt, a megmaradt közönség körében pedig töredékére esett a Threads használatával töltött idő.
Vágólapra másolva!

Bombasztikus rajtot vett a hónap elején a Meta által fejlesztett Twitter-klón, az EU tagországainak elkerülése ellenére a Threads pár nap alatt átlépte a százmillió regisztrált felhasználót. Az efféle robbanásszerű növekedések után természetes a felhasználók nagy arányú lemorzsolódása, nem mindenki válik tényleges felhasználóvá az újdonságok kipróbálását követően.

Drámaian bezuhant az első hétben a Threads használatával töltött napi idő Forrás: Similarweb

Ennek ellenére a Similarweb elemzőcég statisztikái nem festenek túlságosan jó képet a Threads ügyfélmegtartási képességéről, egy hét leforgása alatt 49 millióról 23,6 millióra csökkent a napi szinten aktív felhasználóinak száma. Mindeközben a Twitter stabilan olyan 110 millió körül teljesített, a Threads látszólag nem rabolt aktív felhasználókat Elon Musk közösségi szolgáltatásától.

Ezért ugyan kár lett volna Musknak megveretnie magát Zuckerberggel.

Az aktív felhasználók számának óriási csökkenése mellett androidos adatok alapján a megmaradt felhasználók képernyőideje is nagyot csökkent: a július hatodikai csúcson az amerikai felhasználók még napi 21 percet töltöttek a használatával, majd folyamatos csökkenést követően július 14-re csupán 6 percre redukálódott az érték. Nemzetközileg a Threads eredetileg sem kötötte le ennyire a felhasználókat, ugyanezek az értékek 14 perc és 4 perc környékén alakultak a kérdéses napokon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!