Jön és bivalyerős lesz a PlayStation 5 Pro

sony playstation 5 ps5
Így néz ki darabjaira bontva a Sony PlayStation 5
Vágólapra másolva!
Még idén elérhetővé válhat a fejlesztők számára az új konzol.
Vágólapra másolva!

Újabb exkluzívval jelentkezett a megbízható forrásairól ismert Tom Henderson játékújságíró, állítása szerint a Sony többé-kevésbé véglegesítette a PlayStation 5 Pro hardverét. A generációközi frissítésnek szánt játékkonzolon tavaly kezdték meg a munkát a mérnökök, a játéksúdiók java idén november végére kaphatja meg a fejlesztői verzióját, forgalomba pedig 2024 novemberében kerülhet a gép.

Így néz ki darabjaira bontva a Sony PlayStation 5 első hardveres változata Forrás: Sony

A PlayStation 5 Pro konzolról és a fejlesztésének elkaszálásáról már érkeztek korábban hírek, Henderson forrása szerint a tűzhöz közel állók számára humoros volt az utóbbi hamis pletykákat olvasni. Az új konzol a Trinity kódnevet kapta, ezzel az illetékesek folytatják a mátrixos referenciákat; a PlayStation 4 Pro kódneve Neo, míg a PlayStation VR headseté Morpheus volt.

Henderson forrása annyit árult el a PlayStation 5 Pro hardveréről hogy az AMD Radeon videóvezérlőjében 60 számítási egység lesz, szemben a jelenleg kapható alapkonzol 36 számítási egységével, azaz drámaian erősebb grafikus alrendszerrel jön majd a konzol, messze több játékban válhat reálissá a 4K felbontású és 60 FPS-es játék. A memória terén is lesz előrelépés, 14 Gbps helyett 18 Gbps sebességű GDDR6-tal dolgozhat majd a konzol.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!