Stabil zuhanórepülésben a Threads közösségi oldal

meta instagram threads
A kezdeti érdeklődés nagy volt a Threads iránt, de nyitott kérdés, hogy kitart-e a lelkesedés
Vágólapra másolva!
Három hét alatt elveszítette a napi szinten aktív felhasználóinak 78 százalékát.
Vágólapra másolva!

Hatalmas szenzációt keltett július elején a Meta legújabb közösségi szolgáltatásának indulása, a nem titkoltan Twitter-klónnak szánt Threads öt nap leforgása alatt elérte a 100 millió regisztrált felhasználót, pedig adatvédelmi aggályok miatt az Európai Unió országaiban elérhetővé sem vált.

Mark Zuckerberg szerint egy kis munkával még sikeressé válhat a Threads Forrás: Meta

A Threads használata kapcsán korábban pontosnak bizonyult adatokat szolgáltatott Similarweb szerint a minden várakozást felülmúlt rajtot vett szolgáltatás továbbra is őrült sebességgel veszíti az aktív felhasználókat. Adatai alapján a Threads július 7-én volt a csúcson, az indulásának napján 49 millió aktív felhasználót tudott felmutatni, ám folyamatos és gyors esést követően július 29-re már csak 11 millióra csökkent az érték, jelenleg napi 1% körül van a lemorzsolódó felhasználók aránya.

Három hét alatt 78%-kal csökkent a Threads napi szinten aktív felhasználóinak száma.

Ezt kiegészítve a rendkívül hasonló adatokkal rendelkező Sensor Tower elemzőcég azt állítja, hogy az indulás napján a felhasználók átlagosan napi 14 alkalommal indították el a Threads mobilappját, alkalmanként pedig átlagosan 19 percet töltöttek a használatával. Augusztus elsejére ezek az értékek napi 2,6 megnyitásra és 2,9 perc használattal töltött időre csökkentek.

Mark Zuckerberg pár nappal ezelőtt optimista volt a Threads jövőjét illetően, szerinte pár fontos funkció implementálását és a böngészős felületének elérhetővé tételét követően sokan visszanéznek majd a közösségi szolgáltatásba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!