Tovább bosszantja a reklámblokkolókat a YouTube

laptop ijedt nő
Vágólapra másolva!
Akár egy perc kényszerpihenőt is beiktat a webhely böngészése előtt.
Vágólapra másolva!

Egészen a közelmúltig nem lépett fel érdemben a böngészőjükben reklámblokkoló kiegészítőket használók ellen a YouTube, azonban az elmúlt hónapokban kísérletezni kezdett a helyzet megváltoztatásával, többféle blokkolási és értesítési módszert is tesztelt már.

Most épp így néz ki a YouTube reklámblokkolás tiltásáról szóló értesítése, a jobb felső sarokban az X megjelenéséig egy visszaszámláló látható Forrás: MaybeCrispWaffles / YouTube

Reklámblokkolás detektálása esetén a YouTube eredetileg teljesen letiltotta a böngészését, ám gyorsan felhagyott ezzel a koncepcióval, helyette engedte a böngészést, ám egy videó megnyitása esetén értesítés jelent meg, miszerint a reklámblokkolósok csak három videó tekinthetnek meg. Utána három választásuk van: otthagyhatják az oldalt, kikapcsolhatják a reklámblokkolást, továbbá előfizethetnek a reklámmentesítést is kínáló YouTube Premiumra.

Most újabb variációt tesztel a témára a YouTube: engedi a felületének böngészését, de a videókat nem lehet lejátszani, a reklámblokkolás tilosságáról pedig egy felugró értesítést jelenik meg, amelyet nem lehet azonnal kinyomni, 30-60 másodpercet kell várni a bezárására szolgáló [X] gomb megjelenésére. Ez bőven elég időt ad a felhasználóknak az üzenet elolvasására, bár ami a végeredmény tekintetében ennél is fontosabb lehet, hogy szimplán kényelmetlen és bosszantó.

Tilos a hirdetésblokkolók használata a YouTube-on

  • Úgy tűnik, hogy hirdetésblokkolót használ. A videólejátszás le lesz tiltva, amíg a YouTube nem kerül fehérlistára, vagy letiltásra nem kerül a hirdetésblokkoló.
  • A reklámok teszik lehetővé, hogy milliárdok használhassák fizetés nélkül a YouTube-ot.
  • A YouTube Premiummal eltüntethetőek a reklámok, az alkotók pedig az előfizetési díjból lesznek kompenzálva.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!