Dúdolni lehet majd a YouTube-nak

rick astley akkor és most
Vágólapra másolva!
A Shazaméhoz hasonló dalfelismeréssel kísérletezik a szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

Gyakran teljesen váratlanul jönnek szembe a jónak tűnő dalok, ezekben az esetekben pedig rutinszerűen senki sincs a közelben, akitől meg lehetne érdeklődni az előadójukat és a címüket. Szerencsére ha még szólnak, akkor egy okostelefont előkapva általában fényt lehet deríteni az információkra, csak az ingyenes Shazam mobilappra van szükség, ez a mikrofonon át belehallgat a dalokba, pár másodpercnyi hangminta alapján pedig jellemzően képes azonosítani azokat.

A dúdolás is megfelelhet a célnak Forrás: YouTube/Rick Astley

A napokban szűk körben a YouTube is megkezdte a dalfelismerési funkció tesztelését az androidos mobilappjában. Az elérhetősége esetén itt aktiválható kísérlet lehetővé teszi a hallhatóan szóló dalok azonosítását a Shazam stílusában, sőt: akár a meggyőző hitelességű dúdolásuk alapján is képes lehet leleplezni azokat.

A funkció használata egyszerű, a YouTube mobilapp elindítása után rá kell koppintani a keresőgombra, majd a szövegbeviteli mező melletti mikrofon ikont választva 3+ másodpercnyi hangmintát kell adni a rendszernek, mire az kijelzi a találatokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!