Crackelt játékokat árul a Rockstar Games

RAZOR 1911
RAZOR 1911
Vágólapra másolva!
A RAZOR 1911 töréseit vette igénybe a régi termékeinek digitális kiadásakor.
Vágólapra másolva!

Nem áll távol a Rockstar Games-től a szellemi tulajdonainak agresszív védelme, az évek során jellemzően modderek kerültek az ügyvédeinek kereszttüzébe. Részben ezért most óriási meglepetést keltett a felfedezés, hogy cégtől sem áll távol a jogilag érdekes lépések tétele, egyes régebbi játékait a mai napig a híres-hírhedt RAZOR 1911 kalózcsoport által crackelt indítófájlokkal árulja a Steamen.

A biztosan érintett termékek a Manhunt és a May Payne 2, emellett pedig a már nem értékesített Midnight Club II is tört exével került fel a Steamre. A legvalószínűbb magyarázat, hogy a játékok Steamre való utólagos feltöltésekor gondot okozott a Rockstar illetékesei számára másolásvédelem nélküli verziót előteremteni a játékokból, így egy problémamegoldó kolléga ötletesen crackeket töltött le hozzájuk az internetről.

További óriási érdekesség, hogy a Midnight Club II és a Manhunt a crackek miatt nem futnak Windows Vista és újabb rendszereken, plusz a Manhunt detektálja a feltörésének tényét, majd játékmenetbeli hibákkal és extra nehezítésekkel bünteti a warezolókat.

A Rockstar 13 éve éve olyan verziót árul a Manhuntból a Steamen, ami játékmenetileg sem működik az elvárt módon a crackelés miatt.

Hírünk írásáig sem a Rockstar Games, sem pedig az anyacégeként működő Take-Two játékkiadó nem reagált a felfedezésekre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!