Vágólapra másolva!
Súlyos hibajelenségek széles köréről panaszkodnak a felhasználók.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt időszakban nem okoztak széles kört érintett és súlyos problémákat a Windowsok minden hónap második keddjén befutó összegző frissítései, ám a jelek szerint a Windows 11 szeptemberi KB5030219 javításával a Microsoft negatív értelemben kiköszörülte a csorbát.

Már csak ez hiányzott Forrás: Shutterstock

A WindowsLatest merítése szerint szokatlan sok felhasználó panaszkodott az elmúlt hét során különféle gondokra az operációs rendszer Visszajelzési központ appján keresztül. A hibák köre színes, például a frissítés telepítése óta nem indul el a Windows, lefagy a Záróképernyőn a rendszer, Kék Halál képernyők bukkannak fel, nem működik a hálózati vezérlő, összeomlik a Start menü és a keresőfunkció, csiga lassúsággal jelenik meg a jobb egérgombos menü, lassan indulnak el és fagyogatnak egyes programok, továbbá értékelhetetlenné vált a korábban jól futott játékok teljesítménye.

Hírünk írásáig a Microsoft nem kommentálta a panaszokat, a fentiek közül a leggyakoribb gondnak a Kék Halál képernyő tűnik. A hibák egyelőre csak a KB5030219 eltávolításával oldhatóak meg, az összegző frissítéstől elbúcsúzott felhasználóknál megszűntek az üzemzavarok, cserébe viszont elestek az általa hozott biztonsági javításoktól.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!