Jelentősen modernebb lehet az iPhone SE 4

apple iphone 14
A legkisebb Apple iPhone 14 adhatja az iPhone SE 4 alapját
Vágólapra másolva!
A hírek szerint az iPhone 14 adja a következő generációs modell alapját.
Vágólapra másolva!

Saját forrásokra hivatkozva friss hírekkel szolgált a jelenleg még fejlesztési fázisban lévő iPhone SE 4 mobilról a MacRumors. A híroldal forrásai szerint a készülék Ghost munkanéven fut a vállalaton belül, a fejlesztésének kiindulása alapját a tavalyi iPhone 14 adja, azonban kívül és belül is számos változtatást hajthatnak rajta végre a mérnökök, így egyedi készüléknek lesz titulálható.

A legkisebb Apple iPhone 14 adhatja az iPhone SE 4 alapját Forrás: Apple

A források szerint az iPhone SE 4 az elvárhatónak megfelelően végre elbúcsúzik az előlapi ujjlenyomat-olvasótól, átáll a kijelzőszigetbe épített Face ID arcfelismerő rendszer használatára. Ugyan a tavalyi iPhone-ok még a Lightning csatlakozót használták, azonban ezt kukázni kellett az EU jogszabályainak való megfelelőség érdekében, így a napokban piacra került iPhone 15-ökhöz hasonlóan már ez a telefon is USB-C porttal érkezhet.

Az egyik komoly spórolás a megszokott módon a képalkotás terén lesz keresendő, a források szerint egyetlen hátlapi kamerát kaphat az iPhone SE 4, de a részletek még nincsenek kőbe vésve, négyféle kameraszigetet is tesztel jelenleg az Apple. Az érintőkijelzője 6,1 hüvelykes lehet, ám elvileg nem támogatja majd a 10-120 Hz közti adaptív képfrissítést (erre ProMotionként hivatkozik az Apple), cserébe viszont megkaphatja a iPhone 15 Pro mobilokon bemutatkozott akciógombot.

Végül elképzelhető, hogy ebben a mobilban fogja „tesztelni" a házon belül fejlesztett 5G modemét az Apple, erről a tervről már korábban is beszámoltak a bennfentesek.

Egyelőre nem világos, hogy mikor kerülhet piacra az iPhone SE 4, a 2016-ban debütált első generációs modellt négy évig forgalmazta a vállalat, ám utána kétévente érkeztek az újabb telefonok, az újabban látott ütemterv tartása esetén jövőre mutatkozhat be a negyedik generációs telefon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!