Változások a Disney+ rendszerében - ennek sokan nem fognak örülni

Ígéretes premierekkel, saját gyártású sorozatokkal indítja az évet a Disney+
Vágólapra másolva!
A Netflix után a Disney+ is rászáll a jelszómegosztókra. Csak a közös háztartásban élők használhatják ugyanazzal a fiókkal a szolgáltatást.
Vágólapra másolva!

A kezdeti felhasználóvesztési félelmek ellenére nagyon úgy tűnik, hogy bevált a Netflix számára jelszómegosztó ügyfelekkel való leszámolás, a figyelmeztetések és fenyegetések hatására a mások fiókjait használó potyautasok vagy befejezik a használatát, vagy maguk is előfizetőkké válnak.

A Disney+ is kíméletlenül elkezdi benyújtani a számlát az extra fogyasztásról Forrás: Shutterstock/Afm Visuals

A siker természetesen a többi streamingszolgáltató figyelmét sem kerülte el, a következő körben a Netflixszel közvetlenül rivális Disney+ kezdi meg a jelszómegosztással való leszámolást; állítása szerint készen áll a praktika kiszűrésére használható rendszere, a széles körű főpróbáját november elsején Kanadában fogja megkezdeni. Ha minden simán megy, akkor feltehetően a jövő év első felében kapcsolhatja be nemzetközi szinten a jelszómegosztásos kalózkodás elleni védelmet.

A Disney leszögezte, hogy nem fél majd fellépni a jelszómegosztó ügyfelekkel szemben, korlátozni vagy törölni fogja a regisztrációikat, amennyiben a figyelmeztetések ellenére nem hagynak fel az ÁSZF-et sértő magatartással, nem teszik ki a potyautasok szűrét a fiókjaikból.

A Disney+ felhasználói fiókok csak olyanokkal oszthatóak meg, akik az előfizetővel közös háztartásban élnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!