Sokkoló videókon egy Apple Store kifosztása - videó

apple store rablás fosztogatás
Több tucatnyian rabolták pár perc alatt az Apple Store-t
Vágólapra másolva!
Óriási bandába verődve fosztottak ki egy Apple üzletet, pedig semmire sem mentek az ellopott mobilokkal és táblagépekkel a tolvajok.
Vágólapra másolva!

Nem egyszer fordult már elő csoportos rablás az egyesült államokbeli Apple Store üzletekben, ennek során akár egy tucatnál is többen berohannak az üzletekbe, majd a mozdítható termékek magukhoz vételét követően egyszerűen elrohannak.

A legújabb efféle eset múlt hét kedden történt, helyi idő szerint este nyolckor váratlanul megjelent egy körülbelül százfősre tippelt tömeg Philadelphia belvárosában, majd a berohanásos és elárasztásos módszerrel rövid idő alatt több üzletet is kifosztottak, köztük egy Apple Store-t.

Ezek szerint nem hallottak róla, hogy nem érdemes kiállított demóeszközöket ellopni a cég üzleteiből, ugyanis a kábelről való lehúzásukat követően automatikusan zárolják magukat, riasztóhangot játszanak le, továbbá az előlapi kamerájukkal megpróbálnak felvételt készíteni a tolvajokról.

A nyilvánvaló vészjelzések miatt a legtöbb eszközt végül szétdobálták az utcán a tolvajok. Olyan is akadt, aki megkínálta üdítővel a kezéhez ragadt eszközt, hátha akkor tönkremegy és nem lehet lementeni róla az arcát mutató videót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!