Itt a jelentősen megújult PlayStation 5

sony playstation 5
A 2023 őszén bejelentett Sony PlayStation 5 modellek
Vágólapra másolva!
Kisebb méret, nagyobb SSD, utólag betehető optikai meghajtó a fő újdonságok.
Vágólapra másolva!

Bemutatkozott a Sony PlayStation 5 régóta pletykált, eddigi legjelentősebb hardveres frissítése. A játékkonzol újdonságai az avatatlan szemek számára elsőre talán nem nyilvánvalóak, de jelentős fejlesztéseket tartogat az eddigi modellekhez képest: 30%-kal kisebb és 24%-kal könnyebb lett, az előlapján USB-A és USB-C portok helyett kettő USB-C található, továbbá 825 GB-os helyett már 1 TB kapacitású SSD található benne.

A messze legérdekesebb fejlesztés ettől függetlenül az, hogy mostantól kezdve alapvetően egyetlen hardveres modell létezik majd a PlayStation 5-ből, amelyet Blu-Ray optikai meghajtóval és anélkül is megvehetnek a fogyasztók.

Akik a meghajtó nélküli PlayStation 5 Digital Editiont választják, de megbánják a döntésüket, azok később külön megvehetik és beszerelhetik a konzoljukba az optikai meghajtót, természetesen jár majd hozzá az eltérő formájú műanyag oldallap is a csomagban.

Utólag is betehető a 2023-as évjáratú Sony PlayStation 5-be az optikai meghajtó Forrás: Sony

A bolti forgalomban a következő hetekben megjelenő új PlayStation 5 ajánlott fogyasztói ára 550 euró, az optikai meghajtó nélküli Digital Editionért 450 eurót kér a Sony, a külön megvásárolható optikai meghajtóra pedig 120 eurós árcédula került.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!