[Frissítve] Nehézsúlyú számítógépet kér az Alan Wake 2

remedy alan wake 2 videojáték
Alan Wake 2
Vágólapra másolva!
Csúnya meglepetés érte a játékra váró PC-s játékosok nagy részét.
Vágólapra másolva!

Bő egy évtizednyi várakozást követően október 27-én végre befut a kultklasszikus Alan Wake folytatása, a finn Remedy fejlesztőcég szerint a két főszereplőre váltott játék lesz az első pszichológiai thriller kategóriás alkotása. Az eddigi ízelítők alapján rendkívül ígéretesnek tűnik a sötétségben az őrület határára sodródott bestselleríró történetének folytatása, azonban a számítógépes játékosok komoly pofont kaptak, mikor pénteken befutott a számítógépes verziójának rendszerigénye.

A Remedy komoly ziccert hagyott ki, hogy nem az egy héttel korábbi péntek 13-án leplezte le minimum és ajánlott gépigényeket. A hivatalos elképzelések szerint a játéknak minimum Intel Core i5-7600K (vagy egyenértékű AMD Ryzen) processzorra és 16 GB memóriára van szüksége, ezek nem hajmeresztőek, viszont az abszolút minimum GeForce RTX 2060 vagy Radeon RX 6600 videókártya már komoly csodálkozást keltett.

Ezek a hardverek állítólag arra jók, hogy a játék 30 képkockás sebességgel fusson 1080p felbontásban és alacsony beállítások mellett, minőségire állított DLSS vagy FSR2 képfelskálázás mellett.

Az Alan Wake 2 hivatalos gépigényei különböző felbontások és beállítások mellett Forrás: Remedy / Twitter

Furcsa mód minden más beállítás mellé legalább AMD Ryzen 7 3700X vagy ennek megfelelő Intel processzort ajánl a Remedy, az elmúlt két generációhoz tartozó, középkategóriás vagy felső kategóriás GeForce vagy Radeon kártyák mellett. Az adatok gyanús hatást keltenek, a számítógépes játékosok valószínűleg jobban járnak, ha megvárják az írott és videós élménybeszámolókat, hogy kinek miként fut a konfigurációján az Alan Wake 2.

Frissítés: fény derült a furcsa videókártyás követelmény okára, a mesh shader nevű funkciót használja az Alan Wake 2, ennek a támogatása viszont csak az AMD RDNA2 és az NVIDIA Turing grafikus architektúrában debütált. Ennek megfelelően nem lehet majd mit tenni, tényleg kifejezetten új grafikus kártyára lesz szükség a játék futtatásához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!