Még jobban kibabrál a mobiltolvajokkal az Apple

apple iphone 14 pro okostelefon smartphone mobilozás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Elvenné az utolsó trükköt, amivel lehet használható állapotban eladható iPhone-t lopni.
Vágólapra másolva!

Nincs könnyű dolguk az iPhone-okra utazó mobiltolvajoknak, a készülékek Apple-fiókokhoz való hozzárendelése és a biometrikus feloldási módszerek miatt telefon helyett a leggyakrabban csak papírnehezék ragad a kezeikhez. Mára egyetlen működőképes tolvajlási módszer maradt: ha képesek kikémlelni az iPhone-ok feloldókódjait a lopás előtt, akkor fel tudják oldani azokat, kizárhatják a gazdáikat az Apple-fiókjukból, letilthatják a Find My-követést, és gyári alaphelyzetbe állítással eladható állapotba hozhatják a készüléket.

Ritkán van már értelme kódozni, a Face ID és a Touch ID biztonságosabbak a feloldásra Forrás: Will Gonzalez / Unsplash

A néhány hét múlva befutó iOS 17.3-tól ennek is véget vetne a PETA-barát Apple, buzdítani fogja a mobilozókat az új és opcionális Stolen Device Protection funkció aktiválására. Ha ez megtörtént, akkor a készülékek kód helyett kötelezően ujjlenyomatot vagy arcfelismerést fognak megkövetelni az olyan helyeken való feloldáskor, ahol nem tölt el sok időt a gazdájuk, azaz például az otthonán és a munkahelyén kívül.

Emellett az Apple-fiók jelszavának megváltoztatási kísérletekor a Stolen Device Protection beiktat egy óra kényszervárakozást, és készüléktől függően mindenképp Touch ID vagy Face ID azonosítást fog követelni a művelethez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!