Ezekkel az applikációkkal könnyebb a karácsonyi készülődés

karácsony telefon
Vágólapra másolva!
Íme néhány applikáció, amely segít a karácsonyi készülődésnél, hogy biztosan ne feledkezzünk meg semmiről. Egy listában összegyűjtöttük a legjobbakat.
Vágólapra másolva!

1. Nincs ötlet a menühöz?
A menü megtervezése nem éppen stresszmentes feladat. Azonban nagy segítségünkre lehet egy olyan applikáció, ami elvégzi ezt helyettünk. Ilyen a Big Oven, a Nosalty vagy a Street Kitchen alkalmazása. Csak ki kell választanunk milyen típusú ételt szeretnénk, aztán válogatni idő és nehézségi sorrend alapján kategorizált receptek közül.

2. Kövessük a Télapót
Ugyan december elején nálunk már járt a Mikulás, de a világ más tájaira a Télapó viszi a karácsonyi ajándékokat. A Santa Tracker appal láthatjuk, hogy éppen hol van, melyik földrészen látogatja meg éppen a gyerekeket a télapó.

3. Tervezzünk előre
A Planer&Journalen összegyűjthetjük a teendőket, illetve azt is beállíthatjuk, hogy mikor jelezzen.

4. Figyeljünk az időre
Egy megbízható időzítő kötelező alkalmazás egy telefonon. Hasznát vehetjük akár főzésnél, vagy, ha a társasjáték dobozából elveszett a homokóra. Általában eleve megtaláljuk az applikációt a készüléken, de ha mégsem, akkor mindenképpen töltsünk le egyet.

5. Szerezzünk ötletet
A Pinterest alkalmazás segít minket abban, hogy megtaláljuk a stílusunkhoz illő dekorációs ötleteket. Ha nincs elég inspirációnk, akkor itt biztosan találunk,sőt akár saját albumot is létrehozhatunk, ahol kategorizálni tudjuk a lementett képeket.

6. A muzsika alap
A zene nagyon fontos eleme a hangulatnak. A Spotify ingyenes verziójában is beállíthatunk a háttérben karácsonyi albumokat. A fizetős előnye, hogy magunknak is összeállíthatjuk a kedvenceket, illetve nem zavarnak meg minket reklámok.

A kép illusztráció! Forrás: Gránit Bank

7. Ünnepi italok
A My Coctail Bar erre is megoldás! Bőségesen válogathatunk az ünnepi italok közül, ami lehet alkoholos és alkoholmentes is.

8. A fa díszítéséhez
A Trello egy nagyon sokoldalú alkalmazás. Kiváló listák elkészítéséhez, de akár a fa díszeinek összeválogatásához is alkalmazhatjuk. Csak fel kell töltenünk a képeket, és máris rendszerezetten látjuk, hogy mi az, ami még esetleg hiányzik.

9. Segít tartani a diétát
Az ünnepek alatt szinte biztos, hogy felszalad ránk legalább pár deka. Azonban, ha van egy ellenőrünk a telefonunkban, aki figyelmeztet az elfogyasztott kalóriák mennyiségére, máris sokkal egyszerűbb odafigyelnünk a diétánkra. A YAZIO alkalmazásban gyorsan és egyszerűen felvezethetjük az elfogyasztott ételt, az pedig kiszámolja, hogy mekkora és milyen minőségű annak tápértéke. Ha csomagolt ételt eszünk, akkor ha befotózzuk a csomagoláson található vonalkódot, magától kiszámolja az értékeket. Így tudjuk követni, hogy naponta hány kalóriát viszünk a szervezetünkbe.

10. Rendszerezett bevásárlás
A HNGRY Bevásárlólista appon vezethetjük egyszerűen bevásárló listánkant. Akár boltonként is készíthetünk külön-külön listát.

11. Így készítsük magunknak dekorációt
A telefonra letölthető DIY appok segítenek inspirálódni a károcsonyi dekorációk elkészítésénél. A díszekhez tartozik leírás lépésről-lépésre, illetve a legtöbbhöz oktatóvideó is tartozik. Applikáció nélkül is találunk rengeteg ötletet az interneten.

12. A megfelelő ajándék
Az Elfster egy igazán különleges applikáció, számos segítséget nyújt a tökéletes ajándék megtalálásához. Kategóriánként nézelődhetünk a tárgyak között, majd az oldal azt is megmutatja, hogy hol juthatunk hozzá a legjobb áron. Ezen kívül betehetjük a termékeket a „Wishlist"-ünkbe is, amit ismerőseinkkel megoszthatunk. Így ők is tudni fogják, hogy mi az, amire igazán vágyunk. Ezen kívül az ünnep végén indíthatunk az applikáción „csere" eseményt is, ahol a meghívottakkal elcserélhetjük az el nem talált ajándékokat - írja a Bors.