Véget érhet az Apple Pay egyeduralma az iPhone-on

apple pay nfc érintés nélküli fizetés mobilfizetés
Érintés nélküli fizetési terminálként használhatják majd a kereskedők és a szolgáltatók az iPhone-jukat
Vágólapra másolva!
Hajlandó más appok számára is lehetővé tenni az érintés nélküli fizetést az Apple.
Vágólapra másolva!

Tovább szorongatja a versenyellenes benyomást keltő praktikái miatt az EU versenyfelügyelete az Apple-t, emiatt a vállalat most önkéntes vállalással állt elő, miszerint a jövőben hajlandó lenne lehetővé tenni az eszközeire telepített bármely alkalmazás számára az NFC chipen keresztül történő fizetést.

A saját érdekében elkerülné az Apple, hogy törvényben kötelezzék a versenyellenes mobilfizetési praktikájának befejezésére Forrás: Apple

Jelen pillanatban a termékeit használók kizárólag az Apple Pay appon keresztül tudnak érintés nélkül fizetni a boltokban lévő vagy hordozható fizetőtermináloknál, tiltja az App Store fejlesztői szabályzata, hogy más felek ilyen fizetési funkciót kínáljanak az iPhone vagy Watch okosórára készített appjaikban.

Az Apple vállalása tíz évre szólna, és kizárólag az Európai Gazdasági Térség állampolgárai esetében lenne hajlandó feloldani a jelenlegi mesterséges korlátozását. Az érintettek az EGT-államokon kívül tartózkodva is képesek lennének használni az alternatív pénzügyi appjaikat az NFC-s fizetésekre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!