Drámaian ki fog lőni az okosórák üzemideje

oneplus watch 2 okosóra smartwatch wear os
A hibrid hardvernek köszönhetően 100 óra üzemidővel reklámozzák a Wear OS rendszerű OnePlus Watch 2 okosórát
Fotó: OnePlus
Vágólapra másolva!
Fundamentális hardveres változtatás teszi praktikussá a Wear OS rendszerű modelleket.
Vágólapra másolva!

Az okosórákkal szembeni messze leggyakoribb panaszt a bosszantóan alacsony üzemidejük jelenti, tipikusnak mondható használat mellett a legtöbb Google Wear OS rendszerű modellt naponta kell tölteni. Mostantól viszont nagyon más szelek fújhatnak, a napokban bemutatott OnePlus Watch 2 az első olyan termék lesz a piacon, amely teljes mértékben kihasználja a Wear OS hibrid működési lehetőségét, így ezt a modellt a gyártó már 100 órányi üzemidővel reklámozza.

A hibrid felépítés lényege, hogy a Wear OS rendszerű okosórákban kettő vezérlőrendszer található: az okosórákban megszokott rendszerlapka az okosfunkciók működtetéséért felel, míg az egyszerű feladatokat egy töredék fogyasztású mikrokontroller veszi át tőle. A mérések szerint ezzel körülbelül megnégyszerezhető a tipikus működési idő, így jön ki a OnePlus által is hirdetett 100 óra.

A drámaian jobb akkus üzemidő természetesen csak a hibrid hardveres felépítésű okosórákon lesz elérhető, így hiába kapják meg egyes meglévő modellek is a legújabb WearOS 4-es frissítést, azokon nem érdemes az üzemidő kitolódására számítani az újabb szoftver miatt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!