Még mindig cukorkaként fogy a Nintendo Switch

nintendo switch gamer gaming játékos videojáték kézikonzol játékkonzol
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Ha minden igaz, akkor az idei év során befuthat a masszívan erősebb utódja.
Vágólapra másolva!

A 2017-es kiadásakor kevesen hittek a Nintendo Switch sikerében, ehhez képest a japán gyártó feltámasztotta vele a sírból a kézikonzolok piacát, inspirálta a Steam Deckhez és társaihoz hasonló eszközöket, a legújabb pletykák szerint pedig már a Sony is vissza kíván térni a kézikonzolos ringbe.

A számok láttán nem csoda, hogy már a Sony is a piacra való visszatérésen dolgozik Forrás: Alvaro Reyes / Unsplash

A Nintendo tavalyi utolsó negyedévet firtató pénzügyi beszámolója alapján nem elhamarkodott a Sony lépése, az életciklusának hetedik évében is megállíthatatlan a Switch. A kérdéses időszakban a gyártó 6,9 millió darabot adott el belőle, ebből 3,48 millió az OLED-kijelzős prémium modell volt, a normál változatból 2,15 millió fogyott, míg az olcsóbb Lite kiadásból 1,27 milliót vittek a vevők.

Ezzel a teljesítménnyel a Switch már közel 140 milliós eladásnál tart, amivel minden idők harmadik legnagyobb darabszámban eladott játékkonzolja. A dobogó második helyén 154 milliós eladással a Nintendo DS áll, míg az első helyet tartó Sony PlayStation 2-ből 155 milliónál is több fogyott.

A jelenlegi hírek szerint a Nintendo Switch utódja még idén piacra kerülhet, a fejlesztői verziója tavaly ősszel kezdett elérhetővé válni a kiválasztott játékfejlesztők számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!