Megvadultak a Wyze biztonsági kamerák

wyze cam floodlight
Wyze Cam Floodlight kültéri biztonsági kamera
Fotó: Wyze
Vágólapra másolva!
Idegenek otthonait láthatták az értesítésekben a felhasználók.
Vágólapra másolva!

Két súlyos üzemzavar is történt pénteken az okosotthonos termékeket készítő Wyze márkánál. Első körben a felhasználók pénteken körülbelül hat órán keresztül nem tudták elérni a mobiljaikról az otthoni biztonsági kameráikat, a gyártó szerint túlterhelődtek az Amazon Web Services rendszerben működtetett online szolgáltatásai.

Ráadásul ez még csak a kezdet volt, röviddel a szolgáltatások helyreállítását követően ennél is aggasztóbb panaszok érkeztek: egyes felhasználók idegen emberek biztonsági kameráinak a riasztásait kapták meg a mobiljaikon, ráadásul láthatták a kamerájuk által készített előnézeti fotót is. A riasztás alatt azt kell érteni, mikor például a biztonsági kamera mozgásérzékelője bekapcsolja a videórögzítést, erről pedig megjelenik egy értesítés a tulaj mobilján.

A Wyze megerősítette a probléma létezését, a megoldása érdekében pedig minden olyan felhasználót kijelentkeztetett a mobilappjából, akik pénteken elindították azt.

Viszonylag jó hír, hogy az idegenektől származó értesítéseket megkapott felhasználók nem tudtak rákapcsolódni a biztonsági kamerákra, csak a hozzájuk tartozó előnézeti képeket láthatták illetéktelenül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!