Mégis megmarad az iPhone egy nagyon fontos funkciója

mobilozás iphone chatelés csevegés böngészés
Fotó: Brooke Cagle / Unsplash
Vágólapra másolva!
A legutolsó pillanatban most meggondolta magát az Apple, potenciálisan napokkal a legfrissebb operációs rendszer kiadása előtt.
Vágólapra másolva!

A márciusban befutó iOS 17.4-gyel és társaival az Apple megkezdi az Európai Unió digitális piacokról szóló jogszabályának (DMA) való megfelelést, bár parázs viták tárgya, hogy a törvényben lévő passzusokra hivatkozva bevezetni kívánt módosításai mennyire állnak összhangban a jogalkotók szándékaival. Egyelőre annyi tényleges pozitívum felhozható, hogy a pénzügyi alkalmazások képesek lesznek NFC-s fizetési funkciót kínálni az Apple mobileszközein, az egyéb változtatások gyakorlati jelentősége kétségbe vonható.

Ezen túlmenően kifejezetten rossz hír is érkezett, az iOS 17.4 és iPadOS 17.4 béta változataiban az Apple letiltotta a progresszív webalkalmazások (PWA) használatának lehetőségét, szintén a DMA-ra hivatkozva. A Safarin keresztül elérhető funkció lényege, hogy a webhelyek appok módjára kitűzhetőek a mobilok indítóképernyőire, rájuk koppintva egy böngészős kezelőfelület nélküli ablakban nyílnak meg, így telepített mobilappok benyomását keltik.

A létező legutolsó pillanatban most meggondolta magát az Apple, potenciálisan napokkal az iOS 17.4 kiadása előtt csendben közölte, hogy mégsem veszi el az uniós felhasználóktól a progresszív webappok használatának lehetőségét. Indoklást nem fűzött a 180 fokos fordulathoz a vállalat, azonban február végi információk alapján az EU-s illetékesek is hallották a PWA-k letiltásának hírét, nem értették az okát, így vizsgálatot helyeztek kilátásba a vállalat ellen.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!