Börtönbe került a netes streamerlány zaklatója

justfoxii
Közel 600 ezer követője van a Twitch-en a Justfoxii néven futó streamernek
Fotó: kyleecarterrr / Instagram
Vágólapra másolva!
Plátói szerelmet táplált iránta a férfi, bánatában felgyújtotta a kocsiját.
Vágólapra másolva!

Árnyoldalai is vannak a sokak által áhított ismertségnek és népszerűségnek, tavaly márciusban a játékok élő közvetítésével és cosplay-jel foglalkozó JustFoxii ijesztő epizódról számolt be a Twitch-es nézőinek, egy fanatikus rajongója megjelent a házánál és felgyújtotta a Jaguar F-Type autóját. A tűz átterjedt a ház oldalára is, de az épületben végül nem okozott óriási kárt, a földszinten az édesanyja mellett kisállatok is élnek.

A gyújtogatót röviddel később azonosították és őrizetbe vették a rendőrök. A szálak kibogozása során kiderült, hogy a férfi szerelmes volt a streamerbe, a lakcímének kiderítését követően pedig 1127 kilométert utazott hozzá, a gyújtogatás előtti napokban egy közeli Airbnb-s lakásban szállt meg. A lány vakáció miatt épp nem tartózkodott otthon, de az utána való kémkedés során világossá vált a fiatalember számára, hogy JustFoxii-nak barátja van és „sosem lehet az övé”, így szerelmi bánatában termittel kigyújtotta az autóját.

A férfi védőügyvédje azzal vádolta meg a lányt, hogy érzelmileg és anyagilag kihasználta a védencét, azonban JustFoxii szerint privát csatornán soha nem lépett kapcsolatba a gyújtogatóval, 2022 decembere óta a Twitch-es nyilvános chatjében sem volt aktív a férfi. Még 2020-ban kapott tőle egy körülbelül 2000 dolláros adományt, azonban ő ilyet nem kért tőle, és nem is ígért semmit az esetleges adományért cserébe.

A gyújtogató tavaly októberben bűnösnek vallotta magát a felhozott vádpontokban, most pedig 46 hónap börtönbüntetésre ítélték. JustFoxii szerint nagy megkönnyebbülés számára a rácsok mögé kerülése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!