Nem csak a Windows 10 vonul nyugdíjba

Vágólapra másolva!
Más drága szoftvereinek támogatását is megszünteti a Microsoft.
Vágólapra másolva!

A jelenlegi álláspont szerint 2025. október 14-én a Microsoft megszünteti a Windows 10 általános támogatását, az operációs rendszerhez ezt követően készült biztonsági frissítéseket már csak az olyan otthoni és céges felhasználók kapják majd meg, akik fizetnek a kiváltságért. Egyelőre nem tudni, hogy az otthoni felhasználóktól mennyit kér majd a javításokért a Microsoft, de a céges ügyfelek biztosan kénytelenek lesznek mélyen belenyúlni a zsebeikbe.

irodai munka office laptop notebook számítógép computer
A cégek és az otthoni felhasználók számára is kockázatot jelent a biztonsági javításokat már nem kapó Office használata 
Fotó: TheStandingDesk / Unsplash

Most csendben újabb rossz hírrel szolgált a Microsoft, állítása szerint a Windows 10 támogatásával párhuzamosan az Office 2016 és az Office 2019 irodai programcsomagok foltozását is megszünteti. Ráadásul ezek esetében nem lesz fizetős támogatásos kiskapu, 2025. október 14-től nem készít hozzájuk többé biztonsági javításokat.

A támogatásuk megszűnése ellenére a csomagok működőképesek maradnak, de nem lesz biztonságosnak tekinthető a használatuk.

A használóiknak alapvetően háromféle lehetőségük lesz: fittyet hányhatnak a kockázatokra, átállhatnak egy ingyenes irodai csomag használatára, vagy szerezhetnek maguknak újabb Microsoft Office-t, az utóbbi egyszeri díjas és havidíjas konstrukcióban is elérhető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!