Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Megvan, hogy milyen chatbotot kaphat az iPhone

apple iphone mobilozás okostelefon
Fotó: David Grandmougin / Unsplash
Vágólapra másolva!
Nem kell már sokat várni a partnerség hivatalos bejelentésére.
Vágólapra másolva!

Hónapok óta az a pletyka járja, hogy az idei év fordulópont lesz az Apple számára, a június közepi WWDC 2024 fejlesztői konferencián bemutatkozó mobilos és számítógépes operációs rendszerei lesznek az elsők, amelyek már generatív mesterséges intelligenciát is használnak majd.

Most úgy tűnik, hogy az Apple műszaki és üzleti okokból hibrid felállásban indítja majd a generatív mesterséges intelligenciás korszakát, az egyszerűbb feladatokra házon belül kifejlesztett, az eszközein helyileg futó kisebb modelleket használhat, ezen túlmenően pedig a Bloomberg tudomása szerint partnerségre lépett az OpenAI-jal, így a komplex chatbotos funkciót a ChatGPT-vel kínálja majd az eszközeit használóknak.

Mark Gurman értesülései szerint jelen pillanatban az Apple házon belül nem rendelkezik olyan technológiával, ami a ChatGPT és a Google Gemini ellenfele lehetne. 

A cégen belül egyes felsővezetők alapvetően ellenzik is a házilag fejlesztett és üzemeltetett chatbotot, de azt belátják, hogy a versenyképesség biztosítása érdekében alapvetően szükség van a technológiára, így egyelőre partnerségen keresztül lesz beszerezve.

A források szerint márciusban még jól haladtak az Apple és a Google közti tárgyalások, megtörténhetett volna, hogy a Gemini elégíthette volna ki az Apple chatbotos igényeit, de végül a vállalat váratlanul felállt a tárgyalóasztaltól, mert sikerült megállapodni az OpenAI-jal. A partnerség részletei a WWDC-n válhatnak nyilvánossá, jelenleg nem világos, hogy az Apple pontosan mire kívánja használni a saját technológiáját, és mire a ChatGPT-t.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről