Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Családi jelszómegosztással újít a Google

mobilozás okostelefon böngészés
Fotó: Flipsnack / Unsplash
Vágólapra másolva!
Megkezdődött a funkció hullámokban való elérhetővé tétele.
Vágólapra másolva!

Régóta pletykált újítás elérhetővé tételébe kezdett a Google, az androidos eszközökre kedden terjeszteni kezdett Play-szolgáltatások keretrendszer 24.20-as stabil változatától kezdve elérhetővé válik a Google Jelszókezelő szolgáltatásban a családi jelszómegosztás. Ez a Google-fiókokhoz tartozó gyári jelszókezelő, ebben landolnak az Android rendszerben és a Chrome böngészőben mentett jelszavak.

A családi jelszómegosztás csak olyan Google-fiókkal rendelkező személyek között működik, akik megtalálhatóak ugyanabban a családi csoportban. Ha valaki megosztaná egy jelszavát a családi csoportjában lévő másik személlyel, akkor meg kell majd keresnie a jelszót a Chrome jelszókezelő felületén, majd az ott lévő megosztás gombra koppintva követnie kell az utasításokat.

A belépési adatok megosztását követően a másik személy képes lesz bejelentkezni az érintett weboldalra, a Chrome ugyanúgy automatikusan kitölti majd a név és a jelszó mezőket, mintha egy saját maga által regisztrált fiókba próbálna belépni.

Igény esetén a jelszavak megosztása bármikor megszüntethető.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor válik univerzálisan mindenki számára elérhetővé a jelszómegosztási funkció, de valószínű, hogy legfeljebb pár héten belül globálisan élesedik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről