Újabb nagy kibertámadási hullám érkezik

mobilozás iphone okostelefon böngészés mobilnet internet közösségi média
Fotó: David Suarez / Unsplash
Vágólapra másolva!
Adathalász levelekkel és szöveges üzenetekkel próbálják lépre csalni a felhasználókat. Mutatjuk, mire vigyázzon, ha van Apple-fiókja.
Vágólapra másolva!

Óriási méretű kibertámadási kampányról adott ki riasztást a Symantec, adathalász levelekkel és szöveges üzenetekkel próbálják lépre csalni az Apple termékeivel rendelkezőket. A jelen kampány elsősorban az Egyesült Államokat érinti, azonban bármiféle probléma nélkül reprodukálható a világ bármely táján.

apple ipad pro iphone watch airpods
Ebben a támadásban csak az Apple-tulajdonosok érintettek
Fotó: Dennis Brendel / Unsplash / https://unsplash.com/photos/black-tablet-computer-turned-on-cCRyDcdQYas

Az elkövetők túlságosan nem erőltették meg magukat, egy Apple által küldöttnek mondott üzenetben azt írják, hogy a mellékelt linket megnyitva sürgős üzenet várja őket az iCloud-felhőtárhelyükkel kapcsolatban. Az oldalt betöltve egy Apple-féle belépési oldalnak tűnő adathalász webhely jelenik meg, amely elkéri az áldozatok belépési adatait, és még egy CAPTCHA-t is megjelenít, hogy hitelesebbnek tűnjön.

A belépési adataikat megadott áldozatok óriási bajba kerülhetnek: a bűnözők kizárhatják őket az Apple-fiókjaikból és az Apple által készített eszközeikből, hozzáférhetnek a fiókjaiban tárolt összes adatukhoz és állományukhoz, vásárolhatnak az elmentett bankkártyájuk terhére.

Az efféle támadások lehetetlenné tétele szerencsére egyszerű, csak be kell kapcsolni az Apple-fiókban a kétlépcsős hitelesítést, itt olvashatóak bővebb információk és utasítások ennek a mikéntjéről. Ha ez megtörténik, akkor nem elég a név és a jelszó a fiókba való belépéshez, de egy hitelesítőkódot is meg kell adni, így hoppon maradnak az adathalász támadók, az ellopott adatok ellenére nem tudnak bejelentkezni az áldozatok fiókjaiba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!