Óriási kárt okozott a kisvállalkozásnak az Apple

thaiföld, konyha, thai konyha, tradicionális étel, étel, étterem, thai étterem
Tradicionális thai fogások
Vágólapra másolva!
Tévesen véglegesen bezártnak jelezte egy házaspár éttermét az Apple Maps szolgáltatás. El is maradtak a vendégek.
Vágólapra másolva!

Váratlanul rosszul alakult az elmúlt időszak egy ausztrál családi vállalkozásnál, november végén és decemberben a várthoz és megszokotthoz képest erőteljesen megcsappant a Queensland államban lévő Pum's Kitchen thai étterem forgalma.

Tradicionális thai fogások Forrás: Tóth Fruzsina

A vállalkozást közel egy évtizede a feleségével vivő Chris Pyatt értetlenül állt a helyzet előtt, csak találgatni tudtak, hogy mi lehet a megélhetésüket veszélyeztető helyzet oka. A rejtélyt végül egy törzsvendég leplezte le, rátelefonált Pyattre, hogy miért zárt be az étterem. A téves információ forrására rákérdezve kiderült, hogy az Apple Maps végleg bezártnak írja azt, plusz a témánál tartva rossz címen tartja nyilván, ami szintén bizonyítottan okozott már vendégvesztést.

Minderről Pyatt és a felesége nem is tudtak, hiszen androidos telefonokat és windowsos számítógépet használnak, nincs Apple-től származó termék a birtokukban. A férfi megpróbálta felhívni az Apple ügyfélszolgálatát, de elhajtották azzal, hogy nem az ügyfelük, nem tudnak mit kezdeni a problémájával. Végül rátalált az Apple Business Connect szolgáltatásra, abba regisztrálva és több napnyi átfutási idővel sikerült javítani az étterem adatait.

Becsléseik szerint az Apple Maps rejtélyesen hibássá vált adatai miatt 12 ezer ausztrál dollár, olyan 2,8 millió forint bevételtől estek el.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!