Csendben nagy frissítést kap a Windows 10

laptop notebook számítógép windows 10 computer
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Ebben is kénytelen megfelelni a digitális piacokról szóló törvénynek a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Csendben elérhetővé vált a Windows 10 februári összegző frissítésének előzetese. A megszokottnak megfelelően ebben biztonsági okból még nem találhatóak meg a következő körben javításra kerülő sérülékenységek, csak az egyéb jellegű bugokra készült javításokat tartalmazza, plusz új funkciókat kíván teszteltetni a Microsoft.

Windows 10-en is kénytelen eltávolíthatóvá tenni az Edge böngészőt a Microsoft Forrás: Arnav Singhal / Unsplash

A KB5034203 jelzésű javítás ettől függetlenül különlegesre sikeredett, a záróképernyőre kitűzhető új időjárás widget mellett a Microsoft közölte, hogy az EU digitális piacokról szóló jogszabályának való megfelelőséget célzó változtatások is találhatóak benne.

Konkrétumokat nem árult el a vállalat, de annyi biztos, hogy 2024. március 6-án életbe lépő törvény miatt a Windows 11 mellett a Windows 10-ben is eltávolíthatónak kell lennie az összes gyári alkalmazásnak, csak a porcelánboltban lévő elefántot kiemelve az Edge böngészőtől is megszabadulhatnak majd a számítógépezők.

A most tesztelésre kiadott összegző frissítés február 13-án válik majd általános elérhetővé, a végleges verziójában természetesen már a biztonsági javítások is benne lesznek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!