Jól jöhet még a DOS és a Windows 3.11 ismerete

vonat, nagysebességű, vasút, leggyorsabb, vonatok, világon, száguldó, gyors
Gemuenden am Main, Germany - August 3, 2022: ICE 3 of Deutsche Bahn DB high-speed train railway in Gemuenden am Main, Germany.
Vágólapra másolva!
Ne javítsd meg, ha nem romlott el, hirdeti a Siemens és a német vasúttársaság.
Vágólapra másolva!

Egyáltalán nem szokatlanok az ősi háttértechnológiák a nagy múltú tömegközlekedési szolgáltatóknál, ez alól a jelek szerint a német vasúttársaság sem jelent kivételt. A Heise informatikai hírportál kiszúrt egy mostanra törölt álláshirdetést, amely alapján időnként nagyon is jól jöhet az MS-DOS és a Windows 3.11 ismerete, hiába három évtizedes technikákról van szó.

A leírás alapján helyi és nagy sebességű vonalakon is használnák a kifejlesztendő szoftvert Forrás: Shutterstock

A kiadvány nyomozása alapján a hirdetés közvetlen feladója a vasúti rendszereket másfél évszázada tervező Siemens lehet, bár a dolgozó végső soron a Deutsche Bahn működését fogja segíteni. A leírás alapján egy home office pozícióról van szó, régi vasúti rendszerek működtetésében kell részt venni, az MS-DOS és a Windows for Workgroups 3.11 ismerete elvárt, a Siemens-féle SIBAS vasúti automatizálási rendszeré pedig előny.

Az álláshirdetés gyors eltüntetésének oka nem ismert, hírünk írásáig a német vasúttársaság és a Siemens sem kommentálta a törlését. Ami furcsává teszi a helyzetet, hogy a pozíció általános leírásában egy mozdonyvezetők számára valós idejű információkat megjelenítő kijelző szoftverének a kifejlesztéséről volt szó, míg a munkaköri leírásban már a fent említett szoftverek üzemeltetése és driverek frissítése szerepelt feladatként.

A kettő között lehet kapcsolat, de gyanús, hogy egy figyelmetlen HR-esnek sikerülhetett két eltérő hirdetésből összeollóznia egyet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!