Újra a képernyőn a Junior Príma díjas tévés

Sipos Szilvia és Tordai Teri az M5 portréműsorában, a Kontúrban
Vágólapra másolva!
Az M5 műsorvezetője, Sipos Szilvia új műsorokban látható.
Vágólapra másolva!

Több mint 18 éve a közmédia munkatársa, a televíziózás szinte minden részletében járatos. Sipos Szilvia sokoldalú szerkesztő-műsorvezető, aki elsősorban a kultúra iránti szeretetét közvetíti az M5 különböző műsoraiban, de ugyanez vezérelte önálló filmjei alkotásakor. A Junior Príma díjjal elismert műsorvezető jelenleg a Kontúr című portréműsorban és a Librettóban látható a képernyőn, de a hiánypótló, Kunszt című képzőművészeti magazin szerkesztésében is részt vesz.

Sipos Szilvia, az M5 műsorvezetője Forrás: MTVA / Zih Zsolt

„Az M5 megújulásával önálló életre kelt a Kontúr, amiben élvezem, hogy értéket, mélységet mutathatunk a hazai kulturális élet meghatározó szereplőivel beszélgetve. Minden adás alapos felkészülést, ráhangolódást igényel. Az interjúk előtti napokban szinte együtt élünk az aktuális interjúalanyunkkal, a zenéjét hallgatjuk, a könyveit olvassuk, a felvételeit nézegetjük. A Librettóban viszont ennél jóval szigorúbb időkeretben kell dolgoznunk, amely másfajta gondolkodásmódot kíván meg. A Kunsztban azt szeretem, hogy folyamatos tervezést, absztrakt gondolkodást igényel, a különböző művészeti ágak összekapcsolásával igyekszünk crossover élményt nyújtani a nézőknek” – kezdi Sipos Szilvia, aki televíziósként kötelességének érzi, hogy ne csak információt és élményt, hanem értékeket is átadjon a közönségnek.

Sipos Szilvia és Tordai Teri az M5 portréműsorában, a Kontúrban Forrás: MTVA / Kontúr

„A kultúra egy közösségben olyan, mint a levegő: vitalizáló ereje van. Érezzük, és jól esik, ha körülvesz bennünket, ugyanakkor a hiánya fojtogató tud lenni. Nekünk, közvetítőknek arra kell törekednünk, hogy minél inkább hozzáférhetőbbé tegyük, hiszen katartikus erejével felszabadító élmény, energia- és boldogságforrás lehet a mindennapokban. Az M5 kulturális csatornán a kollégáimmal közérthetően, változatos műfajokban ezen dolgozunk” – mondta a műsorvezető, hozzátéve, hogy már igen fiatalon megtapasztalhatta azt a fajta boldogságot, amit a kultúra adhat. Ma már, édesanyaként arra törekszik, hogy ezt megmutassa gyermekének is.

Sipos Szilvia a műsorvezetés mellet szerkesztőként is dolgozik Forrás: MTVA / Zih Zsolt

„Az M5 mottója, hogy a kultúra otthona. De ahogy a kultúra, úgy az M5 is egy olyan hely, ahol bárki otthon érezheti magát. Minél előbb tapasztaljuk meg, mennyire fontosak a kulturális értékeink, annál gazdagabbá válik a személyiségünk. Ha visszaemlékszem a saját gyerekkoromra, rendszeresen jártam bábszínházba, gyerekkoncertekre, énekeltem a Magyar Rádió Gyermekkórusában, műsort vezettem a Kölyökrádióban, majd magyar szakon végeztem az egyetemen. Bár még csak két és fél éves a gyermekem, anyaként fontosnak tartom, hogy a kultúra szeretetét is átadjam neki, ezért már most ismerkedik a mesékkel, zenével és a színház világával” – hangsúlyozta Sipos Szilvia, aki fontosnak tartja, hogy az M5 műsorkínálatában éppúgy helyet kap a kortárs, mint a klasszikus művészet, így a felnőttek mellett a fiatalok is találhatnak közöttük élvezetes tartalmakat.

M5 – A kultúra otthona

A közmédia kulturális csatornája 2022-ben friss arculattal és új műsorokkal várja nézőit a képernyő elé!