Kirúgták a Vészhelyzet egyik orvosnőjét

Vágólapra másolva!
Nem hosszabbítják meg Alex Kingston szerződését az amerikai kórházsorozatnál, mert a producerek szerint az általa alakított karakter már nem elég érdekes a nézőknek. A színésznő nem érti, mi lesz a Vészhelyzettel, ha minden régi szereplőt eltávolítanak csak azért, mert nem elég fiatal.
Vágólapra másolva!

Sokkolta Alex Kingstont, hogy az NBC nem számít rá a továbbiakban az ER (Vészhelyzet) című sorozatában. A brit származású színésznő szerint azért mondtak fel neki, mert túl öregnek és korszerűtlennek tartják a folyamatos megújulást igénylő tévés alkotáshoz - írta a BBC. "A producerek, valamint a forgatókönyvírók szerint azok közé a begyepesedett figurák közé tartozom, akik többé nem érdekesek" - magyarázta az Elizabeth Corday nevű doktornőt alakító Kingston.

A váratlan felmondás miatt lesújtott ER-szereplő távozásának okai mellett a műsorkészítők - általa hibásnak tartott - szemléletére is kitért. "Kitűnő ötlet, hogy fiatal orvostanhallgatókat írjanak bele a történetbe, de szükség van tekintéllyel bíró karakterekre is, akik különböző korú, nemzetiségű, formájú és méretű emberek lehetnek. A régieknek mind kifelé áll a rúdja, mi lesz, ha mindenki elmegy?" - tette fel a költői kérdést Alex Kingston, aki márciusban múlt negyvenegy éves.

A színésznő azt állítja, életkora mellett még egy fontos oka volt, hogy az NBC meg akar válni tőle. Kingston szerint az is elgondolkodtatta főnökeit, hogy egy új szereplőnek nem kellene megadni a neki fizetett epizódonként 150 ezer dolláros gázsit.

Másképp látja a helyzetet az ER-t készítő stáb vezetősége. "Alex Kingston az elmúlt nyolc évben szerves része volt Vészhelyzet-nek, tehetséges színésznő, és igazi profi. ... A régóta futó sorozat számtalan más karakteréhez hasonlóan azonban az általa megszemélyesített dr. Elizabeth Corday felett is eljárt az idő. ... A legjobbakat kívánjuk Alexnek a további pályafutása során, és reméljük, hogy a közeli jövőben újra lesz alkalom a közös munkára" - tartalmazza Kingston alkalmazóinak hivatalos közleménye.

A színésznő 1997, a Vészhelyzet negyedik szériája óta szerepel a sorozatban, amely az Egyesült Államokban a tizedik, Magyarországon a kilencedik szezonjánál tart. Kingston jövőjével kapcsolatban azt mondta, miután leforgatták a következő ER-szériát, visszatér az Egyesült Királyságba filmezni.