Elhagyja a Duna TV-t az alelnök

Távozik május 7-én a Duna Televíziótól Szakály Sándor műsorokért felelős alelnök. A közszolgálati médium szóvivője, Szeles Pál, nem kommentálta azt az értesülést, hogy a vezetőt a Duna TV elnöke menesztette. Szakály Sándor azt mondta, nem tudta, hogy péntektől nem ő az alelnök.

Elhárította a szóvivő azt a kérdést, hogy önszántából vagy az elnök döntése alapján válik meg posztjától Szakály Sándor, a Duna TV alelnöke. Szeles Pál az érdeklődésre csak annyit válaszolt, hogy "Pekár István elnök két új alelnököt nevez ki".

 

A szóvivő elmondta, hogy Belénessy Csaba, a Magyar Televízió (MTV) regionális, kisebbségi és határon túli műsorinak eddigi főszerkesztője május 15-től, Borsány-Gyenes András, a Duna Televízió stratégiai igazgatója pedig május 7-től tölti be a tisztséget. "A változtatások a szakmai munka színvonalának emelése érdekében történtek" - indokolta a változásokat a Duna TV képviselője.

 

Az újonnan kinevezett Belénessy Csaba közölte, noha korábban is "voltak beszélgetések", május 6-án, csütörtökön kapott felkérést az alelnöki poszt betöltésére, amire igent mondott, s erről azonnal tájékoztatta Rudi Zoltánt, az MTV elnökét. Borsány-Gyenes András szintén megerősítette, hogy felkérték alelnöknek, de részleteket nem akart közölni.

 

A menedzsment egyik tagjának tájékoztatása szerint a két új vezető a hír- és műsorterületért lesz felelős, feladat- és hatáskörüket azonban még nem véglegesítették. (Meszleny László hírigazgató néhány héttel ezelőtt távozott a Duna Televíziótól, közös megegyezéssel.)

 

Szakály Sándor történész, aki 2001 eleje óta volt a Duna Televízió műsorokért felelős alelnöke, és - mint pénteken mondta - az MTI tudósítójától értesült menesztéséről, nem akart nyilatkozni az ügyben. A Duna Televízió vezetéséhez közel álló, neve mellőzését kérve nyilatkozó forrás szerint Szakály Sándor egy csütörtöki négyszemközti megbeszélésen arra kérte Pekár Istvánt, hogy hétfőn térjenek vissza esetleges távozása kérdésére.

KAPCSOLÓDÓ CIKK