Tíz év után idén kevesebbet tévéztünk

2005.12.23. 8:12

Az idei évben hat perccel kevesebbet töltöttünk tévénézéssel, mint tavaly. Tíz éve nem fordult elő, hogy csökkent volna a tévézésre szánt idő - írja a Népszabadság.

Idén a tavalyi év hasonló időszakához képest hat perccel kevesebbet töltöttünk tévézéssel - derül ki a nézettséget mérő AGB Nielsen felméréséből. Ez önmagában nem nagy eltérés, de 1995 óta nem fordult elő, hogy csökkent volna a tévénézésre szánt idő - írja a Népszabadság

A felmérés szerint főként a fiatalok és a középkorúak választanak egyéb elfoglaltságot, miközben a hagyományosan sokat tévéző idősebbek az eddiginél is több időt töltöttek a készülékek előtt.

Az AGB Nielsen szerint még rövid ez az időtartam ahhoz, hogy tényleges csökkenésről lehessen beszélni. Elképzelhető, hogy csak arról van szó, hogy a 2004-es év kiemelkedő volt tévénézési szempontból, hiszen volt olimpia, foci EB és nagy sikerrel futottak a valóságshow-k is. Az idén viszont nem voltak nagy sportesemények és realityk sem.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója elmondta: ők is tapasztalták az utóbbi időben az össznézettség csökkenését. Kolosi szerint arról van szó, hogy a fiatalok életmódja közelít az európai átlaghoz, ahol kevesebbet tévéznek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK