Mel Gibson tévésorozata az iraki háborúról

Vágólapra másolva!
Az USA Network és Mel Gibson cége, az Icon Productions közös minisorozatot forgat az iraki háború utáni eseményekről - a lehetséges főszereplők között ott van maga Gibson is.
Vágólapra másolva!

Az iraki eseményeket feldolgozó, Peace Out címet kapott műsor igaz történeten alapul: két amerikai férfi már Szaddam Husszein bukása után, amolyan kalandturistaként érkezik Bagdadba, hogy elsőkézből értesüljenek a bekövetkezendő változásokról. A sorozat a drámai elemeket fekete humorral oldja, ezzel a vietnami háború alatt játszódó M.A.S.H.-re emlékeztetheti a nézőket.

Az Egyesült Államokban ez lesz a második olyan sorozat, amely veszi a bátorságot, hogy filmre vigye az amerikai történelem ezen ellentmondásos epizódját. Annak idején az FX csatorna törte meg a hallgatást Over There című műsorával, amely még az amerikai katonák közel-keleti ténykedésére helyezte a hangsúlyt. Most, az USA Networkkel szinte párhuzamosan, az HBO is bejelentette, hogy készít egy sorozatot a háború idején Irakban dolgozó újságírókról.

Arról még folynak a tárgyalások, hogy Mel Gibson vállal-e színészi feladatokat a készülő sorozatban. Az ugyancsak az Icon Productions által készített ABC-komédia, a Complete Savages során például feltűnt pár epizódban, de cége egy másik sorozatában, a Kevin Hill-ben még a stáblistán sincs feltüntetve a neve.