Kitört a Szombat esti láz

2006.11.22. 8:31

Magabiztos fellépéssel, a nézettségi adatok alapján szórakoztató játékkal rukkolt elő az RTL Klub a múlt héten, így simán nyerte a meccset a rossz passzban lévő TV2 ellen. Tarolt a Szombat esti láz, újabb csatát veszett a Megatánc. A fiataloknál csak 2,4 százalék a különbség az m1 és a Viasat nézettsége közt.

Az AGB Nielsen mérései szerint változatlanul az RTL Klub vezet a hazai nézettségi versenyben, 28,4 százalékos átlaggal. A második helyen persze a TV2, 23,9 százalékkal, majd jön az m1, 13,3-mal, negyedikként pedig a Viasat, kereken 5 százalékos nézettséggel. A 18 és 49 éves kor közti nézőknél, a kereskedelmi célcsoportban 5,5 százalék az RTL előnye, ám este, főműsoridőben ez 11,1 százalékra hízik. A fiatalabb nézőknél a Viasat 3 erősen megközelítette az MTV egyes csatornáját, hiszen előbbi 6,3, utóbbi 8,7 százalékot ért el az év 46. hetében.

A Szombat esti láz már tavasszal is parádézott (fináléját többen nézték, mint a futballvébé döntőjét!), így logikus döntés volt megszülni a folytatást. A táncos show volt az elmúlt hét legnézettebb műsora, az épp tévézők közel 47 százaléka válaszotta, 2,21 millió magyar leste - ez pedig a 721 ezres nézettséget elért Megatánc kudarcát jelentette. Vasárnap este az RTL a Tök állat című vígjátékkal (1,91 millió néző) megcsípte a második helyet, a harmadikra pedig a TV2 bekormányozta az 1,88 millió tévézőt érdeklő Napló-t.

A listán ezután RTL-es produkciók jönnek sorra: a Barátok közt 1,85 milliós tábora masszívnak tűnik, a Cobra 11 továbbra is közkedvelt, és a Gálvölgyi-show is hozott 1,75 millió nézőt a csatornára, kiemelkedő, 42,1 százalékos közönségaránnyal. A legnézettebb Tények vasárnap 1,74 millió nézőt érdekelt, a az RTL-es Híradó-k közül szintén a vasárnapi ért el legtöbb nézőt, átlagosan 1,61 millióan figyelték. A Jóban-rosszban-nak inkább jobban megy (1,67 millió néző), viszont a magyar Al Bundynak egyre rosszabbul: már csak 784 ezren nézték múlt kedden. Holnap már új időpontba költözik a Bándi-klán - a közel 600 ezer embert érdeklő Gyilkos elmék-et kell legyőznie, szerda este tíztől.

Az m1 csak a szerda esti Híradó-val vitte át az egymilliós lécet, pontosan 1,042 millióan informálódtak az MTV-s hírműsorból. 863 ezer magyar nosztalgiázott az Önök kérték adásán, 796 ezren nézték A tévé ügyvédjé-t. A Kékfény eredménye romlott némiképp, miközben 600 ezer alatt maradt a Krém. Noha Rudi Zoltán kifejtette, hogy az MTV az egész lakosság, az összes magyar számára készít műsort, nem célcsoportokban gondolkodik, a fiatalabbaknál rosszabbul áll a csatorna: a legnézettebb műsorai is ritkán érnek el 14-15 százalékos közönségaránynál jobbat. A Híradó-t követi viszonylag sok fiatalabb tévéző, de érdekesség, hogy a sokadjára ismételt Szomszédok közönségaránya is sokkal jobb, mint az m1 átlaga.

A Viasat 3 heti kínálatából a New York-i helyszínelők tetszett legjobban a tévézőknek, hiszen Mac Taylor (Gary Sinise) kalandos nyomozása 384 ezer nézőt marasztalt a csatornán. Vegasi társaik sem maradtak el nagyon ettől az eredménytől. A negyedik legnézettebb magyar tévé háziversenyében még a Rejtélyes igazságok hozott közel 300 ezer nézőt, szombaton.

A Duna tévén a hírek, egy táskás szemű, éles eszű német és egy majom vitte a prímet: a Híradó átlagosan 161 ezer honfitársunkat érdekelte vasárnap, Derrick logikai bukfencei 156 ezer nézőt bilincseltek le. Közel 140 ezer nézője volt a Charlie - majom a családban című sorozat újabb epizódjának.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK