Jack Bauer erősen megváltozik

Vágólapra másolva!
A sorozat eddigi évadokhoz képest alacsony nézettsége és a negatív visszajelzések arra késztették a 24 alkotóit, hogy a hetedik évadnak teljesen más szellemben fogjanak neki.
Vágólapra másolva!

A korábbi sikersorozat hatodik szezonja nem vált éppen a nézők kedvencévé, de hivatalos szervek is sűrűn emeltek panaszt miatta: rögtön a bevezető epizódok után iszlám közösségek tiltakoztak a muzulmánok sematikus ábrázolása miatt, később egy emberjogi szervezet pedig azzal állt elő, hogy az Irakban állomásozó katonák a sorozatból lesik el a vallatás kegyetlennél kegyetlenebb eszközeit - ekkor már katonai vezetők is kikeltek amiatt, hogy a Bauer által alkalmazott kínzási módszerek rossz fényt vethetnek a hadseregre.

A 24 készítői azonban csak most, a nézettségi mutatók drasztikus csökkenésekor gondolkodtak el azon, hogy mit is kellene másként csinálniuk: sorozatuk a múlt héten ugyanis "csak" 10,4 millió nézőt vonzott a képernyők elé, ami az elmúlt három év negatív rekordjának számít. A sorozat egyik írója és producere, Howard Gordon erre úgy nyilatkozott a Los Angeles Timesnak, hogy a kritika fáj ugyan az alkotóknak, de természetesen változtatni fognak, más szellemben fogják elkészíteni az új évadot - ami lassan közeleg, tekintve, hogy a jelenlegi szezon még májusban véget ér.

Nem szeretnének persze elrugaszkodni a sorozat eredeti vonalától, így a 24-ből "nem lesz musical, és félórás epizódokat sem fogunk belőle készíteni" - fogalmazott Gordon. Az író-producer elárulta, számtalan ötlete van a sorozat megújítására, de ezek egyelőre még nem publikusak. Annyit azonban így is megígért, hogy az új évad híján lesz a szadista jeleneteknek, és az akcióra éhes nézők számára unalmas magánéleti szálat is elvarrják addigra.